Kaznu za parking platio crtežom

Ljut zbog kazne za parkiranje u vrednosti od 1.050 dinara jedan Novosađanin Parking servisu kao odgovor poslao crtež konja, koji je procenio na 1.090 dinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.11.2011.

09:04

Default images

Zoran Maksimović smatra da je ovako izmirio svoj dug, pa očekuje i da mu Parking servis uplati razliku od 40 dinara.

U Parking servisu kažu da će na Maksimovićevo pismo, koje prvenstveno smatraju šalom, ipak odgovoriti i to zvaničnim stavom pravne službe, kao i da će protiv njega biti nastavljen postupak zbog neplaćanja parkiranja.

Revoltiran kaznom za parkiranje, Zoran Maksimović je pokrenuo internet kampanju za sve one koji svojim crtežom žele da plate doplatnu kartu.

Maksimović kaže da, ako vas zatekne kazna na kolima, treba nacrtati nešto, proceniti vrednost crteža po sopstvenom nahođenju i to poslati na adresu Parking servisa. Takav način plaćanja je nazvao "Magla za promaju".

"Pre nekoliko nedelja sam parkirao u Ulici Sonje Marinković, za koju nisam ni znao da je u zoni naplate, tako da nisam ni platio parkiranje. Onda mi je stigla kazna – doplatna karta sa propratnim pismom koje po sadržaju smatram neprimerenim i pretećim", kazao je on.

U pismu upućenom Parking servisu, koje je na društvenim mrežama podržalo oko 4.000 ljudi, Maksimović je predložio da kaznu od 1.050 dinara izmiri trampom.

"Šaljem vam sliku konja na livadi koju sam nacrtao i procenio na 1.090 dinara. Usled razlike u našim međusobnim potraživanjima molio bih da mi uplatite razliku od 40 dinara. Kada primim vašu uplatu od 40 dinara smatraću da je ova stvar zaključena", piše u pismu koje je Novosađanin uputio Parking servisu.

Maksimović je za Radio-televiziju Vojvodina rekao da njegova ideja nije originalna, ali da je očekivao takvu podršku, jer u gradu vlada opšte mišljenje o Parking servisu "da kradu građane".

"Znao sam da će to tako buknuti zato što je takva atmosfera prema njima", rekao je Maksimović, koga je za samo dva dana na Fejsbuku podržalo skoro 4.000 ljudi, ocenjujući njegovu ideju kao genijalnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: