Drašković: Prete i prisluškuju me

Predsednik SPO Vuk Drašković kaže da je pismo u kome mu prete smrću pisano u Beogradu i da se to poklapa sa javnim pretnjama koje mu upućuju pojedini ministri.

Izvor: Blic

Četvrtak, 17.11.2011.

23:21

Default images

"Pismo sa pretnjom smrću pisano je u Beogradu, u istim onim štabovima u kojim su mi smrtne presude, pre i posle zločina na Ibarskoj maistrali, takođe izricale neke crne ruke, ose i pauci...", rekao je Drašković na pitanje ko stoji iza organizacije "Crna ruka", koja mu je pre dva dana poslala pismo s pretećim porukama.

"Isti je to scenario i nimalo se slučajno ne poklapa sa trenutkom kada mi javno prete i neki ministri i kada traže da budem ućutkan", kazao je on.

Drašković tvrdi da mu je i pre petnaestak dana elektronskom poštom iz Beograda stiglo pismo s pretnjama smrću u kome su na listi osuđenih još mnogi, a među njima i predsednik Srbije Boris Tadić.

"Oba pisma sam predao policiji. Mislim da i inspiratore i izvršioce mogu da otkriju lako, ali se plašim drugačijeg ishoda. Jer nedavno je policija otkrila odakle su mi upućivane neke anonimne poruke i pretnje, a upućivane su iz kabineta jednog ministra i sa njegovog telefona", tvrdi Drašković.

Predsednik SPO je rekao da je policija bila u kabinetu tog ministra, ali da je onda neko, kako kaže, stavio veto na objavljivanje rezultata istrage.

Upitan da li ga i dalje prisluškuju, Drašković je odgovorio potvrdno.

"Siguran sam da prisluškuju kao i devedesetih. Ta tehnika je mnogo napredovala", rekao je on.

Upitan ko to radi i zbog čega, Drašković je rekao da se to radi zbog toga što on, kako kaže, nastavlja borbu za Srbiju u Evropi.

"Zbog toga što nastavljam borbu da se pravdi privedu nekažnjene ubice Miloševićeve tajne policije i da se razreše njihovi nerazjašnjeni zločini. To čine jer tražim da se pred građanima Srbije otvori crna knjiga tih službi, da se otvore tajni dosijei...", rekao je Drašković .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: