"Incko zbog plate tvrdi da je loše"

Tražićemo od Valentina Incka da svoj izveštaj o BiH, predat Savetu bezbednosti, dostavi na razmatranje i Narodnoj skupštini RS, izjavio Milorad Dodik.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.11.2011.

17:56

Default images

Dodik je rekao da to do sada nije bila praksa, ali da želi da se ona promeni.

"Visoki predstavnik ne treba da podnese izveštaj samo Savetu bezbednosti UN, već i drugima, pre svega stranama-potpisnicama aneksa Dejtonskog sporazuma. Jedna od tih strana je RS, koja nikada nije dobila izveštaj visokog predstavnika", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je optužio visokog predstavnika i njegovu kancelariju (OHR) da "predstavljaju stanje u BiH gorim nego što jeste, da bi, pre svega, opravdali svoje plate i zadržali se što duže u BiH".

Predsednik RS je istakao da u BiH nema nasilja, napetosti, niti vidljivih mogućnosti da se nasilje obnovi, što je, kako je istakao, saopštio i NATO.

"Visoki predstavnik politički želi da se tu zadrži, jer je njegova plata od nekoliko desetina hiljada evra zaista impozantna", ocenio je Dodik.

Incko: Političari BiH izbegavali konstruktivan dijalog

Visoki predstavnik BiH Valentin Incko predstaviće sutra Savetu bezbednosti UN u Njujorku polugodišnji izveštaj u kome će naglasiti da su političari u BiH u poslednjih šest meseci izbegavali konstruktivan dijalog o ključnim pitanjima.

Kako je danas saopšteno iz Kancelarije visokog predstavnika u BiH, Incko će u izveštaju istaći i da političari u toj zemlji nisu pokazali dovoljno volje za postizanje kompromisa.

"To je za posledicu imalo blokadu procesa evroatlantskih integracija i štetu koja je učinjena ekonomiji zemlje", navešće Incko.

Visoki predstavnik će ukazati da je BiH "očajnički potreban politički dogovor koji će omogućiti formiranje Saveta ministara i nastavak sprovođenja reformi koje su ključne za proces evroatlantskih integracija".

Incko smatra da je "kontinuirana posvećenost i fokusiranost međunarodne zajednice na BiH, put ka ostvarenju cilja - bezbednoj i stabilnoj državi na putu evroatlantskih integracija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: