Ljajić: Kasarna za imigrante

Šef komisije Vlade za rešenje problema azilanata u Banji Koviljači Rasim Ljajić kaže da će uskoro biti određena jedna napuštena kasarna za smeštaj imigranata.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.11.2011.

22:18

Default images

"Od Ministarstva odbrane dobili smo predloge nekoliko lokacija napuštenih kasarni, koje mogu biti dovedene u stanje da mogu primiti određeni broj ljudi. U petak ćemo obići te lokacije i predložiti jednu od tih kasarni, koja će biti namenjena za smeštaj azilanata i ilegalnih imigranata", rekao je Ljajić.

On je lokalne zvaničnike upoznao sa zaključcima današnje sednice koordinacionog tela za upravljanje migracijama, kojom je predsedavao potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić, a prisustvovala većina članova Vlade i predstavnici nadležnih institucija.

"Postigli smo dogovor o dinamici i daljim koracima koje treba preduzeti, kako bi se ovaj problem rešio. Pokrenućemo inicijativu za zaključenje protokola sa Makedonijom o raedmisiji i svakako će biti poostrena kontrola granice ali i u samoj Banji Koviljači, sa ciljem da se spreči dalji dolazak ilegalnih imigranata u to mesto", rekao je Ljajić, ministar rada i socijalne politike.

Prema podacima lokalne policije, van Centra za azil u Banji Koviljači koji ima 80 mesta, boravi više od 2.500 stranaca iz Afrike i Azije.

Bojkot škole koji su pokrenuli roditelji u Banji Koviljači ne puštajući decu na nastavu je danas okončan posle obećanja vlasti da će rešiti problem imigranata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: