"Ne očekujemo uskoro deklaraciju"

Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović kaže o deklaraciji o Kosovu: "Da je moglo, taj akt bi već stigao do sada".

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 14.11.2011.

13:24

Default images

Slavica Đukić Dejanović kaže i da ne očekuje da će ovih dana taj dokument stići u parlament

Istovremeno stiže sve više izjava predstavnika vladajućih stranka da bi bilo pogrešno i štetno po nacionalne interese da u Skupštinu stigne bilo kakav tekst deklaracije o Kosovu.

To je izajvila šefica poslaničke grupe DS-a Nada Kolundžija, dok je predsednik SPS-a Ivica Dačić ocenio da bi sednica bez jedinstvenog stava bila kontraproduktivna.

"Očigledno da je u ovako delikatnoj situaciji Vlada na izuzetno teškom zadatku. Očigledno je da je to i politički i nacionalno gledano, složeno pitanje i da Vlada traži najbolje rešenje", rekla je Slavica Đukić Dejanović novinarima.

Ona je rekla da za sada nema obaveštenje Vlade o tome kada će taj akt stići, i navela da će Skupština verovatno dobiti odgovor Vlade na zahtev Odbora za Kosovo i Metohiju, koji je zatražio akt o kojem će se izjasniti poslanici.

Đukić Dejanovićeva je rekla da je moguće da Odbor za Kosovo, kada dobije to obaveštenje Vlade, oceni da izveštaj o stanju na severu Kosova, koji je Vlada već dostavila, može biti osnova za raspravu.

Đukić Dejanovićeva je dodala da ne smatra da je problem sa očekivanom deklaracijom usaglašavanje teksta, nego to što se stanje na Kosovu menja i ukazala da su rezultati dijaloga Beograda i Prištine "utkani u složenost te situacije".

"Mislim da se traži najbolje moguće rešenje. Država ima politiku prema Kosovu koja se neće menjati", rekla je ona i ukazala da nova deklaracija treba da bude dokument koji će biti korak napred u odnosu na dosadašnje, te, kako je rekla, donošenje deklaracije nije svrha samo po sebi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: