"Sledeće nedelje o deklaraciji"

Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović izjavila je da će se u toku naredne sedmice znati da li će vlada uputili parlamentu neki dokument o KiM

Izvor: Tanjug

Nedelja, 13.11.2011.

18:55

Default images

Predsednica Skupštine je saglasna sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem da nova deklaracija nije neophodna.

"Ipak, treba da dobijemo zvanični stav od vlade u vezi sa tim, ali jeste istina da, ako ne menjamo politiku prema Kosovu u i Meothiji, i ako nema konkretnih razloga za donošenje novih stavova, deklaracina zaista nije neophodna", rekla je Djukić Dejanović.

Dejanović je ukazala da postoji nekoliko mogućnosti. Jedna od njih je da skupština dobije bilo kakav dokument od Vlade Srbije na zahtev Odbora za Kosovo i Metohiju, ukoliko ga ne dobije, Odbor može da odlučiti da predloži da Izvestaj, koji je vlada već dostavila parlamentu, bude tema o kojoj će se raspravljati na plenarnoj sednici.

U tom slučaju će, naglasila je Djukić Dejanović, zakazati sednicu.

Na pitanje koji je krajnji rok da od vlade dobije odgovor, predsednica skupštine je rekla da je to naredna sedmica.

"Mislim da ćemo u toku ove nedelje znati da li nam vlada šalje neki dokument ili će poslanici Odbora za Kosovo i Metohiju na novoj sednici sugerisati plenumu šta treba da radimo", rekla je Djukić Dejanović.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je ranije da nova deklaracija parlamenta o Kosovu i Metohiji ne mora da bude doneta jer vlada ima okvir za vodjenje kosovske politike dat prethodnim deklaracijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: