Deklaracija nije stigla u Skupštinu

Tekst deklaracije o Kosovu i Metohiji nije stigao u Narodnu skupštinu, kaže za B92 predsednica Skupštine Slavice Đukić Dejanović.

Izvor: B92

Nedelja, 13.11.2011.

12:48

Default images

Ona je dodala da će se sutra u 10h raditi po amandmanima, odnosno da će se nastaviti sednica koja je već započeta.

"Ali ako u toku dana, oko 15h stigne predlog tog teksta, dolazi u obzir i zakazivanje sednice sutra u popodnevnim satima, pa makar je završili u utorak", kaže Dejanovićeva.

Ona je dodala da ima Informacije da postoji težnja da tekst deklaracije bude prihvatljiviji za što veći broj poslanika.

Đukić Dejanović je kazala da u Vladi traju konsultacije i usaglašavanje teksta deklaracije, ali da ona nema informaciju da će danas biti održana sednica vlade koja, pre upućivanja u parlament, treba da usvoji taj dokument.

Sednica sa 27 tačaka dnevnog reda počela je 18. oktobra, a posle dva dana napustili su je poslanici opozicije koji traže da Skupština, umesto o zakonima, raspravlja o stanju na Kosovu.

Raspravama od tada prisustvujuju samo poslanici Srpske radikalne stranke. Poslanici Demokratske stranke Srbije dolaze samo na deo seednice za postavljanje pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: