Srbi sa Kosova da slušaju državnike

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao da će ta stranka podržati Vladinu deklaraciju o Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Subota, 12.11.2011.

20:55

Default images

Marković je na stranačkoj tribini u Kruševcu zamolio Srbe iz pokrajine da slušaju ljude koji vode državu kada govore o Kosovu i Metohiji i poručio da JS nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova.

"Čuo sam da Srbi na Kosovu i Metohiji neće prihvatiti deklaraciju koju će usvojiti Skupština Srbije sledeće nedelje. Zamolio bih Srbe na Kosovu i Metohiji da slušaju Parlament, da slušaju ljude koji vode ovu državu kada je u pitanju Kosovo", kazao je Marković.

On je kritikovao pojedine političare u Srbiji koji su, kako je naveo, izjavili da su Srbi na Kosovu napali vojnike Kfora.

"Izveštaj Generalnog sekretara UN govori da su Albanci izvršili nasilje nad Srbima, da se svakoga dana ubije po neki Srbin na Kosovu i Metohiji i da je Kosovo postala lokacija za odstrel gradjana koji se zovu Srbi. To moramo da zaustavimo", kazao je lider JS.

Marković je rekao da je zatražio da Nemačka i druge države "prihvate da Srbija dobije u decembru status kandidata i da početkom 2012. započnu pregovori".

"Ne može da se zaobiđe Srbija koja je i vredna i radna i poštena i sve vreme je radila samo ono što bi radili i građani Evrope kada bi neko napao njih i njihovu porodicu", kazao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: