I vladajući protiv Deklaracije?

Poslanici vladajuće koalicije s Kosova najavljuju da u Skupštini Srbije neće glasati za vladin predlog Deklaracije o Kosovu.

Izvor: B92

Subota, 12.11.2011.

10:49

Default images

Dragiša Đoković, poslanik DS-a u parlamentu, potvrdio je za "Politiku" da neće glasati za deklaraciju kakvu je vlada sačinila.

"Davao sam glavu za sve, ali za Kosovo ću da mislim svojom glavom. I smatram da je to ispravno. Mi želimo samo jednu stvar, da ostanemo to što jesmo i tu gde jesmo", kazao je Đoković.

On je dodao da bezuslovnu i bezrezervnu podršku ne bi dao ni svome pokojnom ocu, a kamoli pregovaračkom timu da nastavi dalje pregovore.

Na pitanje šta je za njega neprihvatljivo u deklaraciji, Đoković je odgovorio da je neprihvatljiva činjenica da skupština potvrđuje ono što nije njen posao.

"Očigledno je da se skupštini nameće ono što nije njen posao. Niti je skupština bila pregovarački tim, niti je skupština usvojila njegovu platformu. I zašto bi se sada skupština izjašnjavala o aktivnostima pregovaračkog tima? To je vladin organ i neka vlada usvaja ili ne usvaja njegove odluke", zaključio je Đoković.

Poslanica sa Kosova iz G 17 plus Stojanka Petković rekla je za "Politiku" da bi poslanicima s Kosova bilo jako teško da glasaju za takvu rezoluciju i da bi vlada morala da izmeni deklaraciju kako bi bila prihvatljiva i Srbima sa severa Kosova i međunarodnoj zajednici.

"Videla sam tu deklaraciju i ona mi se ne dopada, posebno član u kome ja, kao stanovnik Kosova, treba da se pridržavam sporazuma po kome ću da se odreknem srpskog državljanstva i da se beležim kao Kosovar. Za mene je to neprihvatljivo i strašno. Znam da je tako i za koleginicu Smiljku Milisavljević", kazala je Petkovićeva i dodala da svi poslanici s Kosova tako misle i da nije bitno kojoj stranci pripadaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: