Poginuo meksički ministar

Ministar unutrašnjih poslova Meksika Fransisko Blejk Mora poginuo je u padu helikoptera u meksičkoj državi Morelos, saopštila je kancelarija predsednika.

Izvor: Beta

Petak, 11.11.2011.

20:34

Default images

Portparolka meksičkog predsednika Alejandra Sota rekla je da je ministar putovao na sastanak s tužiocima kada se helikopter srušio južno od Meksiko Sitija.

Blejk Mora imao je 45 godina i smatrao se drugom najvažnijom političkom figurom u zemlji, posle predsednika Felipea Kalderona.

Predsednik Felipe Kalderon ranije je izgubio još jednog ministra unutrašnjih poslova, pošto je Blejk Morov prethodnik, Huan Kamilo Murino poginuo u avionskoj nesreći u Meksiko Sitiju u novembru 2008. godine.

Blejk Mora (45) je počeo političku karijeru sredinom devedesetih godina prošlog veka u rodnom Tihuanu i bio je savezni kongresmen tokom prve decenije 21. veka.

Kalderon ga je imenovao za ministra unutrašnjih poslova u julu 2010. godine, navodi američka agencija i podseća da je funkcija ministar unutrašnjih poslova Meksika po važnosti odmah iza funkcije predsednika države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: