Rompej: Italiji prioritet reforme

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej izjavio je da Italija treba da primeni hitne ekonomske reforme, a ne da ide na izbore.

Izvor: B92

Petak, 11.11.2011.

17:25

Default images

Van Rompej je to rekao tokom govora na Institutu Evropskog univerziteta u Firenci, odstupajući od pripremljenog teksta, prenosi Rojters.

Rompej je govorio na Institutu Evropskog univerziteta povodom početka akademske godine. Italijanski Senat odobrio je ključne ekonomske reforme, koje je zahtevala Evropska unija, čime je otvoren put da bude formirana nova vlada bez Berluskonija.

Senat je sa 156 glasova za i 12 glasova protiv izglasao budžetski zakon, koji sadrži reformske mere.

Donji dom parlamenta trebalo bi da u subotu odobri ovaj zakon, preneo je AP.

Premijer Silvio Berluskoni je najavio da će podneti ostavku odmah pošto Parlament usvoji reforme.

Delovi vladajuće Berluskonijeve partije Narod slobode i njen koalicioni partner Severna liga žele izbore pre nego novu tehnokratsku vladu, u suočavanju sa krizom u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: