Pristupni ugovor Hrvatske 9. XII

Hrvatska će 9. decembra u Briselu potpisati pristupni ugovor s Evropskom unijom, izjavila je hrvatska premijerka Jadranka Kosor.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.11.2011.

19:22

Default images

"Ovo je sjajna vest za Hrvatsku, za hrvatsku vladu i mene kao predsednicu vlade. Poljsko predsedništvo je potvrdilo da će se pristupni ugovor potpisati 9. decembra", rekla je Kosorova novinarima u Zagrebu.

Prema njenim rečima, ugovor će potpisati ona i predsednik države Ivo Josipović.

"Biću prvi hrvatski predsednik vlade koji će učestvovati u radu Evropskog saveta... Mi ćemo tako, potpisivanjem ugovora, de fakto postati članica EU", naglasila je Kosorova.

Ona je odbacila mogućnost da na potpisivanju ugovora ili u delegaciji Hrvatske tada bude i pobednik na parlamentarnim izborima 4. decembra.

"Ova vlada je završila pregovore, mi smo najzaslužniji što su pregovori završeni", dodala je ona.

Hrvatska je zatražila prijem u Uniju 2003. godine, započela je pristupne pregovore u jesen 2005, a završila ih 30. juna ove godine, čime je otvorena mogućnost da postane članica 1. jula 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: