Dežer: Napredak moguć do 9.12.

Šef Delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer kaže da u dijalogu BG-PR ima prostora za napredak, do 9. decembra, kada će biti doneta odluka o kandidaturi Srbije u EU.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.11.2011.

17:45

Default images

On je rekao da najavljena sednica Skupštine Srbije, na kojoj bi trebalo da se razgovara o Kosovu, može da pomogne razvoju dijaloga Beograda i Prištine.

"Malo je vremena ostalo od sednice do 9. decembra, ali svakako nešto može da se uradi", rekao Dežer.

Podsećajući da je napredak u dijalogu između Beograda i Prištine jedan od uslova da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU, Dežer je rekao da je dobro što se predstavnici vlasti u Beogradu zalažu za pozitivan ishod.

"Razgovarajući sa zvaničnicima u Beogradu shvatio sam da sve ide u dobrom pravcu i da postoji želja za pozitivno rešenje", rekao je on.

Dežer je napomenuo i da glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ima pozitivan stav prema mogućnosti da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU, dodajući da je sa njim razgovarao na tu temu.

Šef delegacije EU u Srbiji je rekao da mu je drago što je Srbija ispunila obavezu hapšenjem haških optuženika, jer je i to jedan od bitnih koraka ka članstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: