Saglasnost o deklaraciji moguća

Predsednik Srbije Boris Tadić uveren je da je moguće postići saglasnost o tekstu deklaracije o Kosovu koja bi uskoro trebalo da se nađe u Skupštini Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 09.11.2011.

13:33

Default images

Tim dokumentom biće uvaženi i interes da se reši kriza na Kosovu i Metohiji i da se, kroz proces evrointegracija, poveća kapacitet države u odbrani državnih i nacionalnih interesa u toj pokrajini, kaže Tadić. On je rekao da su u pisanju deklaracije "sagledana oba ova interesa".

"Saglasnost je moguća. Ako su političari u Srbiji dovoljno odgovorni, imajući u vidu neophodnost rešavanja izazova na KiM i neophodnost da kroz proces integracija povećamo kapacitete da se izborimo za naše interese u toj pokrajini, onda će glasati za deklaraciju", rekao je Tadić.

Tekst deklaracije o Kosovu, međutim, još nije poznat, a očekuje se da bi Vlada Srbije mogla da ga usaglasi na sednici u četvrtak, a da parlament o tome raspravlja u subotu.

Srpski pokret obnove je već rekao da neće podržati deklaracija ukoliko ona ne bude sadržala jasan poziv Srbima sa severa Kosova da uklone barikade i obezbede slobodu kretanja za međunarodne i evropske snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: