Skupština o Kosovu ove nedelje

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila da će sednica parlamenta o Kosovu najverovatnije biti održana do kraja sedmice. SPO ne glasa.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 09.11.2011.

10:48

Default images

Poslanici će tada razmatrati predlog deklaracije o Kosovu i Metohiji.

Đukić Dejanovićeva je, na pitanje poslanika SRS kada je planirana ta sednica, rekla da ne može govoriti o tačnom terminu te sednice dok ne dobije od Vlade Srbije taj dokument.

Ona je podsetila da je skupštinski Odbor za Kosovo i Metohiju zatražio od Vlade Srbije da parlamentu dostavi takav dokument i da će, pošto on stigne u skupštinsku proceduru, zakazati tu sednicu.

Poslanik SRS Zoran Krasić je na početku radnog dana u parlamentu pitao Đukić Dejanovićevu za kada je planirala da zakaže tu sednicu, budući da je noćas Kfor probio barikade na administrativnom prelazu Jarinje.

Inače, današnjoj sednici, kao i prethodnih 15 dana, od opozicije prisustvuju samo poslanici SRS. Ostali ne učestvuju u skupštinskom radu jer su nezadovoljni što parlament ne raspravlja o Kosovu.

O Deklaraciji u subotu?

S druge strane, šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija Branko Ružić kaže da ima informacije da se na tekstu Vlade radi već nekoliko dana i da će, ukoliko Vlada u sredu usvoji predlog deklaracije, parlament o tome raspravljati najverovatnije u subotu, 12. novembra.

U međuvremenu, iz SPO-a je ponovljeno da ta stranka neće podržati deklaraciju o Kosovu ukoliko ona ne bude uputila jasan poziv Srbima sa severa Kosova da uklone barikade i obezbede slobodu kretanja za međunarodne i evropske snage, kao i ukoliko ne bude verifikovala dosadašnje dogovore Beograda, Prištine i EU.

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija rekla je da očekuje da sve partije vladajuće većine ostanu pri platformi na kojoj je formirana Vlada Srbije, uključujući i politiku prema Kosovu.

"Možemo da se razlikujemo u tome kako neki problem treba rešavati, ali je činjenica da su se stranke u ovoj vladi okupile oko nekoliko
ključnih elemenata politike, a jedan od najvažnijih je bila politika o Kosovu", kazala je Kolundžija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: