Incident u Vojvođanskoj partiji

Zbog incidenta koji je izbio u prostorijama Vojvođanske partije u Novom Sadu protiv Miroslava Ninića i još nekoliko osoba biće podnete krivične prijave.

Izvor: B92

Nedelja, 06.11.2011.

16:45

Default images

Ovo je potvrdio član Predsedništva VP Milomir Bata Šikuljak.

Naime, prilikom provaljivanja u prostorije ove stranke, bilo je povređenih.

Međuti, Ninić kao predsednik Skupštine VP, je u saopštenju u ime "velike većine u VP" izrazio žaljenje zbog incidenta koji se dogodio juče i naglasio da nikakvog provaljivanja u stranačke prostorije nije bilo, nego da su članovi te stranke normalno otključali vrata, pri tom demantujući navode o povređivanju "bivše generalne sekretarke VP".

Predsedništvo VP, čiji je predsednik Aleksandar Odžić, na sednici održanoj posle tog incidenta, raspustilo je gradski i opštinski odbor stranke koji su, kako je navedeno u saopštenju, pokušali da pučem preotmu VP, njene prostorije i imovinu, kao i da smene kompletno rukovodstvo VP, na skupštini u Žablju "zakazanoj mimo statuta".

Održavanjem te programske skupštine, koju je organizovao Nininć, naneta je ogromna šteta ugledu VP, navodi se je u saopštenju i dodaje da su u toku istog dana obijene prostorije VP u Novom Sadu, ukraden pečat i uzurpiran internet sajt te stranke.

Predsedništvo VP ističe i da su članovi tog tela, koji se nisu slagali sa odlukama skupštine, napustili sednicu i pri povratku u stranačke prostorije zatekli zaključana vrata jer je promenjena brava a protiv onih koji su to učinili biće podneta krivična prijava.

Prilikom pokušaja članova Predsedništva VP, sa Odžićem na čelu, da udju u sedište stranke, nastao je metež i u tuči je povredjeno nekoliko osoba a potom je policija obavila uviđaj.

U saopštenju predsednika Skupštine VP Ninića navedeno je da "bivša generalna sekretarka VP" Sanja Telarov nije povređena u sedištu te stranke 5. novembra, nego je ona povredila nogu dva dana ranije, o čemu postoji dokaz u Kliničkom centru Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: