BIH: Hapšenja zbog ratnih zločina

Dve osobe uhapšene su danas na osnovu naredbe Tužilaštva BiH, zbog sumnje da su počinile ratne zločine nad Bošnjacima na području opštine Prozor i u Sarajevu.

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2011.

18:12

Default images

Pripadnici Državne granične policije BiH uhapsili su Željka Jukića, kog Posebno odeljenje za ratne zločine Tužilaštva BiH sumnjiči da je od juna 1993. do januara 1994. u opštini Prozor počinio zločine protiv čovečnosti, učestvujući u progonu, ubistvima, silovanjima, prisilnim nestancima i nečovečnim delima, počinjenim nad civilima bošnjačke nacionalnosti.

Na području Bijeljine pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su Gorana Sarića, koji je takođe osumnjičen da je počinio krivično delo zločin protiv čovečnosti.

Osumnjičen je da je u junu 1992. godine naredio ubistvo 10 civila bošnjačke nacionalnosti, zarobljavanje i progon većeg broja osoba, uglavnom žena i dece bošnjačke nacionalnosti, s područja sarajevskih naselja Nahorevo, Poljine i drugih mesta.

Sarić je u tom periodu obavljao dužnost načelnika policijske stanice Srpske opštine Centar.

Oni će biti predati Tužilaštvu BiH, koje će odlučiti o pokretanju predloga za određivanje pritvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: