Ko je gradio Cecinu vilu?

Zapisnici sa ročišta pokazuju da su obe Arkanove supruge finansirale gradnju vile na Dedinju. Arkan je kuću dobio na poklon od prve žene, otkrivaju "Novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Sreda, 02.11.2011.

21:16

Default images

Posle napisa da su Natalija Martinović, bivša supruga, i Mihailo Ražnatović, najstariji sin Željka Ražnatovića, ponovo pokrenuli pitanje vlasništva nad vilom na Dedinju, u kojoj živi Svetlana Ražnatović, redakciji "Novosti" su se javili Arkanovi prijatelji koji tvrde da ovi zahtevi nisu logični, jer je porodica namirena.

Naime, radi se o tome da je Natalija Martinović, sa četvoro dece, u zamenu za vilu na Dedinju, u kojoj je živela, dobila kuću u Ulici Aleksandra Stambolskog i novac, tvrde Arkanovi prijatelji. Oni upućuju zainteresovane medije i čitaoce na sudsku dokumentaciju iz maja 2000. godine, sa ročišta između Svetlane Ražnatović i Natalije Martinović.

U arhivi bivšeg Prvog opštinskog suda zabeležena je izjava Natalije Martinović, prve zvanične Arkanove supruge, kako je sagrađena vila na Dedinju u Ljutice Bogdana 3:

"Vila je u potpunosti novoizgrađena kuća. Na tom mestu nalazila se kuća koju smo moj bivši suprug i ja kupili na kredit. Ona je kupljena na moje ime od Nadein Kampić Danice. Imala je oko 250 kvadrata, a sadašnja ima oko 1.000 kvadrata. Kredit je dobijen od Beobanke 1. jula, odnosno 12. juna 1985. godine", posvedočila je bivša supruga Željka Ražnatovića i naglasila da je projektant bio Jovan Stablović, akademski slikar i dizajner.

Ovaj slobodni umetnik je na sudu kao svedok izjavio da je vilu projektovao i uradio njen enterijer, od početka do kraja radova.

"Kada je počela gradnja, u proleće 1993. građevinska dozvola je glasila na ime Natalije Martinović", kaže Jovan Stablović i objašnjava: "Prethodna kuća je srušena kao njeno vlasništvo, a nova je građena ukupno četiri godine. Poznato mi je da su Željko i Natalija imali dogovor oko sporne kuće, ali ne znam kakav. Novac za gradnju sam dobijao uglavnom od Željka, a veće sume koje je trebalo isplatiti za specijalističke radove Željko je sam plaćao majstorima. Dešavalo se i da mi novac da Natalija, kao što se dešavalo posle sklapanja braka između Željka i Svetlane da su mi novac davali oboje".

"U jednom trenu došlo je do zastoja s gradnjom vile, pa se u tom periodu čekao novac od izdavanja ploče Cece Ražnatović. Ne znam tačno koliko je para dato u izgradnju kuće, ali se od tog Cecinog novca nastavila izgradnja. U jednom trenutku sam od Svetlane Ražnatović dobio 120.000 maraka za nabavku granita u Italiji, koji sam lično kupio", potvrdio je Jovan Stablović, projektant vile.

Na suđenju povodom kuće u Ljutice Bogdana 3, svedok je bila i Dušanka Sretković iz Drugog opštinskog suda, koja je prisustvovala overi ugovora o poklonu, koji je u avgustu 1994. godine sklopljen između Željka Ražnatovića i supruge Natalije. Ovakav ugovor je napravljen po savetu advokata Zorana Jovanovića, koji je to predložio kako bi se izbeglo plaćanje poreza na prenos imovine:

"Radilo se o ugovoru o poklonu, kojim je Natalija kuću darovala svom suprugu Željku. Radi se o kući u Ulici Ljutice Bogdana 3, jer je Željko Ražnatović posle završene overe ugovora rekao: „Sada će mi se ostvariti san da tu uselim svoju gardu i partiju“, potvrdila je svedok Dušanka Sretković.

Kada je Željko Ražnatović primio vilu kao poklon od svoje prve supruge Natalije Martinović, oni još nisu bili razvedeni. To je učinjeno 22. decembra 1994, kada je brak sudski razveden. Arkan je potom tu kuću prepisao i ona se u zemljišnim knjigama vodi na ime njegove druge supruge Svetlane Ražnatović.

Poravnanje

Natalija Martinović je 18. avgusta 1997. godine kao nezaposlena žena kupila od Cecine sestre, Lidije Veličković, vilu od 240 kvadrata sa 10 ari placa u Ulici Aleksandra Stambolskog 1. Platila je 1.119.250 dinara.

Pretpostavlja se da je Arkan tu kuću „poklonio“ bivšoj ženi, tako što je kupljena njegovim novcem. Na taj način su Ceca, koja je dobila vilu na Dedinju, i Natalija, koja je dobila ovu vilu, obavile imovinsko poravnanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: