Napad na fotoreportera lista "Pres"

Fotoreporter lista "Pres" Branko Stojanović napadnut je pri pokušaju da u Starim Ledincima fotografiše sahranu Jovana M., koji je u nedelju stradao od bombe.

Izvor: Beta

Sreda, 02.11.2011.

19:12

Default images

Bombu je, pdosetimo, bacio njegov sin Srećko, a tom prilikom je poginuo i policajac Siniša Hrnjez.

Redakcija za Vojvodinu lista "Pres" navodi da je fotoreportera u pokušaju da snimi sahranu osujetio čovek koji se predstavio kao rođak porodice Jovana M., koji je zatražio od njega i da obriše sve fotografije koje je do tada napravio.

"Tom prilikom uhvatio ga je za ruku i držao dok nije obrisao sve fotografije snimljene oko kuće Jovana M. Vrlo brzo oko njega se okupilo još ljudi, pa je pitanje da li bi se završilo samo na pretnji da naš kolega fotografije nije izbrisao", piše u saopštenju "Presa".

Redakcija "Presa" najoštrije je osudila incident i skrenula pažnju na to da je ovo još jedan dokaz kako se novinarska profesija danas tretira.

"Ovim činom našem kolegi uskraćeno je pravo na rad, a javnosti pravo na informaciju", navodi se u saopštenju.

Jovan M. (62) i policajac Siniša Hrnjez (39) poginuli su 30. oktobra u Starim Ledincima na Fruškoj gori, kada je na njih prilikom policijske intervencije bacio ručnu bombu "kašikaru" Srećko M. (36).

U eksploziji su teške telesne povrede zadobili Srećko M. i policajac Saša Marinković (40).

Policija je intervenisala zbog nasilja u porodici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: