Dačić: Nastavak saradnje sa FBI

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je s direktorom FBI-ja za Ilionois o saradnji u borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma.

Izvor: B92

Utorak, 01.11.2011.

08:49

Default images

Prilikom sastanka dogovoren je nastavak zajedničkih obuka i instruktaže pripadnika srpskih bezbednosnih službi.

"Dogovorili smo se da se nastave zajedničke obuke i instruktaže za naše pripadnike", rekao je Dačić posle sinoćnjeg sastanka.

Dačić je kazao i da srpska dijaspora u Ilinoisu može da predstavlja jedan od izuzetno važnih mostova dalje saradnje i da pomogne uspostavljanje direktnije komunikacije Ef-Bi-Aja i drugih bezbednosnih službi u Ilinoisu sa srpskim bezbednosnim službama.

"Možemo da se trudimo da iskoristimo tu našu veliku prednost koju imamo, a to je veliki broj naših građana (u SAD) za uspostavljanje što direktnije komunikacije između Ef-Bi-Aja i drugih bezbednosnih struktura u Ilinoisu sa našim službama, naročito s policijom Beograda, jer su Beograd i Čikago bratimljeni gradovi", poručio je Dačić.

Ministar Dačić je kazao i da je dokaz da srpska zajednica u Ilinoisu može da predstavlja jedan od mostova dalje saradnje to što su u toku sastanka dvojica od sedmorice prisutnih ljudi iz FBI-a Ilinoisa bili srpskog porekla.

"Zanimljivo je reći da nas je na ulazu dočekala na perfektnom srpskom jeziku jedna pripadnica Ef-Bi-Aja", rekao je on.

Dačić je juče, na prijemu u generalnom konzulatu Srbije u Čikagu, rekao da savezništvo i partnerski odnos između Srbije i SAD treba da se grade, svakako ne na štetu drugih naroda, ali uz uvažavanje legitimnih nacionalnih i državnih interesa Srbije.

On je obećao pripadnicima dijaspore svu moguću pomoć MUP-a pri dobijanju srpskih dokumenata, poput pasoša.

Pre Čikaga, Dačić, koji je završio višednevnu posetu SAD, razgovarao je s predstavnicima srpske dijapsore i Srpske pravoslavne crkve, kao i s gradonačelnikom Klivenda i guvernerom Ohaja.

On je, u ime MUP-a, s predstavnikom Asocijacija šefova policije Ohaja Raselom L. Martinom potpisao sporazum o saradnji, kojim je predviđena zajednička borba protiv kriminala i razmena iskustava u obuci i školovanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: