Abdula al-Senusi u Nigeru

Savetnik predsednika Nigera potvrdio je da je šef obaveštajne službe Muamera Gadafija ušao u tu zemlju.

Izvor: Beta

Sreda, 26.10.2011.

23:28

Default images

Savetnik, takođe uticajni vođa u zajednici Tuarega, rekao je da je bivši šef libijske obaveštajne službe Abdula al-Senusi ušao u Niger pre nekoliko dana u konvoju u kome su vozili Tuarezi, i da se krije među peščanim dinama duž granice Nigera i Alžira.

Nigerski zvaničnik nije želeo da mu se navede ime zbog osetljivosti tog pitanja.

Tu informaciju je potvrdio i vlasnik radio stanice Radio Nomad, koja emituje na severu Nigera, oblasti u kojoj uglavnom žive Tuarezi.

Juče je agencij Frans pres takođe javila, pozivajući se na predstavnika Tuarega na severu Nigera, da se Gadafijev sin Seif al-Islam Gadafi i bivši šef obaveštajne službe Abdalah Al Senusi približavaju severnoj granici Nigera, u odvojenim konvojima.

Seif al-Islam Gadafi i Al Senusi su dva preživela člana Gadafijevog režima protiv kojih je Medjunarodni krivični sud podigao optužnice i naloge za hapšenje zbog ratnih zločina.

Savetnik je rekao danas da je Seif al-Islam takođe u toj oblasti kod granice Nigera, ali da se još nalazi u peščanom trouglu severno od granice sa Nigerom, između Libije i Alžira.

"Senusi je već u Nigeru, ali nije blizu gradova" rekao je taj zvaničnik i dodao da ne zna gde će ići dalje. On je rekao isto da Senusi i Seif Al-Islam putuju u odvojenim konvojima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: