Ražnatovićeva ostaje bez dela kuće?

Svetlana Ražnatović mogla bi uskoro da ostane bez dela kuće u Ulici Ljutice Bogdana. Prvi osnovni sud naložio prodaju prve etaže od 140 kvadrata zbog duga.

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.10.2011.

13:54

Default images

Kako je rečeno Tanjugu u tom sudu, odluka suda je pravosnažna, a doneta je zbog neizmirenja duga Vojislavu Đurkoviću iz Bijeljine.

Međutim, kuća poznate pevačice je već pod hipotekom koja je upisana kao garancija da će Ražnatovićeva uplatiti državi iznos od milion evra, na koji je osuđena zbog malverzacija sa prodajom fudbalera "Obilića".

Đurković, kome je Ražnatovićeva dužna novac, predlog za izvršenje podneo je na osnovu izvršne isprave, odnosno pravosnažne sudske presude bivšeg Drugog opštinskog suda u Beogradu, prema kojoj mu Ražnatovićeva duguje 116.063 evra, plus kamate i sudske troškove, rekla je portarolka Prvog osnovnog suda Gordana Vuković.

Kako B92 nezvanično saznaje, veštaci još nisu završili procenu vrednosti, jer se ispostavilo da nije cela kuca legalizovana. Naime, popularna pevačica je jedan deo kuće dogradila, ali je to obavila mimo zakona.
Kuæa u Ljutice Bogdana
Sud je doneo rešenje o izvršenju na nepokretnosti na koje se Ražnatovićeva nije žalila, pa je ono postalo pravosnažno, navela je Vukovićeva.

Ona je dodala da je u toku veštačenje vrednosti dela nepokretnosti koji je predviđen za prodaju, posle čega sud donosi zaključak kojim utvrđuje tržišnu vrednost nepokretnosti, na koji dužnik nema pravo žalbe. Prema njenim rečima, tek nakon toga se zakazuje prodaja nepokretnosti, usmenim javnim nadmetanjem.

U prvom predlogu za izvršenje Đurković je tražio da Ražnatovićevoj bude prodat džip "ford ekskuržn", ali je taj zahtev u međuvremenu promenio, jer automobil nema potrebnu vrednost, pa se konačna odluka, ipak, odnosi na deo kuće.

Ražnatovićeva će morati da plati i sudske troškove celog sudskog procesa od oko 500.000 dinara.

Pravosnažna presuda Drugog opštinskog suda, koja je osnov za pomenuto izvršenje, nalazi se u Vrhovnom kasacionom sudu po vanrednom pravnom leku koji je uložila Ražnatovićeva, odnosno zahtevu za reviziju, napomenula je Vukovićeva.

U ovom trenutku ostalo je nejasno kako je naložena prodaja kuće koja je pod hipotekom i ko bi je u tim okolnostima kupio.

Da podsetimo kad su Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija Ocokoljuć priznale da su pokrale državu, za kaznu su dobile kućni zatvor u toj kući i nalog da vrate milion i po evra.

Na kuću je tada stavljena hipoteka, kao garancija da će vratiti novac. Svetlana Ražnatovićeva se, po presudi Višeg suda u Beogradu od maja ove godne, nalazi na izdržavanju kazne kućnog zatvora i državi duguje još milion evra.

Ražnatovićevoj i njenoj sesti Lidiji Ocokoljić je presudom, pored kazne kućnog zatvora koju su počele da služe 23. juna u kući u Ljutice Bogdana, naloženo da budžet Srbije uplate milion i po evra na ime oduzete imovinske koristi, a ne kao kaznu.

Taj iznos je podeljen u tri rate, od po 500.000 evra, a prvu su uplatile počdetkom jula. Drugu ratu one moraju da plate u roku od šest meseci od pravosnažnosti presude, odnosno do 30. decembra, a treću u roku od dve godine.

Kao garanciju da će treća rata biti uplaćena sud je upisao hipoteku na kuću Ražnatovićeve u ulici Ljutice Bogdana.

One su, u skladu sa sporazumom o priznanjem krivice, oglašene krivim i osudjene na godinu, odnosno šest meseci kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne.

Prema sporazumu koji je zaključila sa tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala, u zamenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po evra novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Lidija Veličković Ocokoljić nagodila se sa tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera, u zamenu za šest meseci kućnog zatvora.

Pošto je četiri meseca provela u pritvoru tokom akcije "sablja" 2003. godine, popularnoj pevačici ostalo je još osam meseci kazne koju će izdržavati u svojoj kući u ulici Ljutice Bogdana, a njenoj sestri koja je takodje bila u pritvoru oko četiri i po meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: