Bitka za bebe se nastavlja

Nakon аkcije učenika "Prve osnovne škole" u Užicu, kampanja Fonda B92 Bitka za bebe podržana je i kroz prvenstvenu fudbalsku utakcmicu Srpske lige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.10.2011.

09:54

Default images

U Užicu je odigrano 10. kolo Srpske lige grupa Zapad, u kome je "Jedinstvo Putevi Užice", dočekalo fudbalski klub "Mačva". Da bi ovaj sportski meč bio više od običnog prvenstvenog susreta, potrudili su se fudbaleri, ali i Užičani, koji su i ovaj povod iskoristili za podršku kampanji B92.

Tako će užičko porodilište dobiti nov inkubator, ali bitka za bebe nastavlja se i dalje.

Na ideju su zajednički došli gradonačelnik Užica i direktor preduzeće "Putevi", uz podršku hotela "Palisad", a rado su je prihvatila i dva fudbalska kluba, koja su odigrala prvenstvenu utakmicu.

"Heroji ne mogu sami i ne treba da budu sami i današnja manifestacija pokazuje da nisu sami. Obaveza svih ljudi dobre volje, obaveza svih institucija jeste da se uključe u ovu akciju i da pomognemo svako u domenu svojih mogućnosti", kaže Jovan Marković, gradnonačelnik Užica.

Milan Bojović, direktor preduzeća "Putevi Užice", rekao je da će i njegovo preduzeće donirati novac za inkubator.

"Bez obzira na sve rekli smo danas, koliko se novca ovde skupi, nije problem, ostatak novca za kupovinu jednog inkubatora za užički Zdravstveni centar, odnosno za užičku bolnicu će donirati preduzeće 'Putevi Užice'. Tako da ćemo sigurno imati danas jedan inkubator i to je najveća pobeda ovde", kazao je Bojović.

Da je ovakav potez bio odličan primer solidarnosti, potvrdili su i Užičani, koji su došli da odgledaju meč 10. kola Srpske lige grupa Zapad, između Jedinstva Putevi i Mačve.

Iako je organizatorima akcije u prvom planu bila nabavka inkubatora, a u drugom rezultat, ipak da pomenemo da je domaća, užička ekipa trijumfovala nad gostima. Kako bi ovaj prvenstveni i humanitarni susret bio što zanimljiviji igrači su se potrudili, pa je "palo" čak pet golova.

"Jedinstvo Putevi", savladali su Mačvu rezultatom 3:2. Tako će Užičani dobiti i inkubator i važne bodove, ali bitka za bebe, kao uostalom i za bolji plasman, nastavlja se i dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: