Blokade na fakultetima ostaju

Na Filološkom i Filozofskom fakultetu u nedelju uveče traju sastanci studenata o daljem toku protesta i blokade tih fakulteta.

Izvor: B92

Nedelja, 23.10.2011.

22:02

Default images

Blokada Filološkog fakulteta traje već sedmu noć, a studenti su kako prenosi Tanjug uznemirani zbog incidenta od sinoć i da zato pojačano motriti ko ulazi u zgradu fakulteta.

Filozofski fakultet je blokiran već četiri dana, a članovi plenuma najavili su da će se blokada nastaviti do ispunjenja njihovih zahteva.

Studenti koji blokiraju nastavu na Filozofskom i Filološkom fakultetu u Beogradu sinoć su bili izloženi pretnjama osoba koje su opisali kao "skinhedse", odnosno ultradesničare.

Rektorski kolegijum Univerziteta u Beogradu i dekani Filološkog i Filozofskog fakulteta danas su osudili incidente koji su se desili u zgradama tih fakulteta i pozvali studente da obustave blokadu.

Bilo kakav vid nasilja, poput sinoćnjeg upada grupe maskiranih izgrednika u zgrade Filozofskog i Filološkog fakulteta, ne priliči akademskoj zajednici i demokratskom društvu, navedeno je u saopštenju sa Univerziteta.

Univerzitet apeluje na studente da obustave blokadu na Filološkom i Filozofskom fakultetu i vrate se redovnoj nastavi pošto su im zahtevi ispunjeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: