"Protesti imaju socijalni karakter"

Organizacija "Anarhosindikalistička inicijativa" saopštila je da blokade fakulteta u Beogradu organizuje studentski Zbor/Plenum.

Izvor: Beta

Subota, 22.10.2011.

10:18

Default images

Oni dodaju i da su te akcije socijalnog, a ne političkog karaktera.

Anarhisti su u saopštenju naveli da je Plenum u kojem svi studenti imaju jednako pravo glasa, jedini legitiman predstavnik i organizator akcija studenata na zaposednutim fakultetima - Filološkom i Filozofskom.

"Blokade fakulteta su socijalnog karaktera i nisu pod kontrolom političkih organizacija, u blokadama učestvuju studenti koji su direktno ugroženi sramno visokim dažbinama koje su im nametnute, kao i njihove kolege koje se sa njima solidarišu", piše u saopštenju.

Ta organizacija je ocenila da se rektoru Beogradskog univerziteta Branku Kovačeviću "priviđaju" levičarske organizacije iza blokada i protesta, aludirajući na njegovu izjavu da iza blokade Filološkog fakulteta stoji organizacija Marks 21.

Anarhisti su optužili Kovačevića da je narušio autonomiju univerziteta pozivima državi da razbije studentsku blokadu Filološkog fakulteta.

"Autonomija univerziteta kao civilizacijska tekovina je neotuđivo pravo svih fakulteta, profesora i studenata, i sama prazna najava upada policije pokazuje koliko nisko je uprava spremna da ode da bi nastavila svoju pljačku", ocenjuje se u saopštenju.

"Anarhosindikalistička inicijativa" je optužila upravu univerziteta da "besramno naplaćuje ogromne školarine studentima, za loše i nekvalitetno obrazovanje".

Da podsetimo, predstavnici studenata postigli su dogovor sa Ministarstvom prosvete pa su odlučili da prekinu proteste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: