Gadafija će sahraniti u tajnosti?

Sadi Gadafi, sin Moamera Gadafija koji je pobegao u Niger, pokušao je pre 10 dana da sa vlastima u Tripoliju pregovara o predaji Gadafija, ali je bio odbijen.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 22.10.2011.

00:54

Default images

Sudeći prema svedočenjima, Sadi je stupio u kontakt sa najvišim vojnim zvaničnikom u Tripoliju i tražio od njega da pregovara o predaji njegovog oca, ali mu molba nije bila uslišena, objavio je Skaj njuz na svom sajtu.

Prema onome što prenosi "Skaj njuz", nema elemenata koji bi mogli potvrditi da je Sadi delovao po nalogu oca. Ovo najnovije otkriće prenosi italijanska agencija Ansa, u trenutku kada je odložena sahrana pukovnika Gadafija, čije se telo nalazi u hladnjači u Misrati.

Prema islamskim običajima, Gadafi treba biti sahranjen u roku od 24 sata od trenutka smrti, međutim još nije odlučeno gde će biti sahranjen - u Misrati, u Sirtu ili negde drugde.

Ipak, najverovatnije je da će biti sahranjen na tajnoj lokaciji da njegov grob ne bi postao mesto hodočašća, najavili su danas članovi vojnog saveta.

Visoki zvaničnik libijskog Prelaznog nacionalnog saveta "Mahmud Džibril preporučio nam je to kada je došao da vidi telo", rekao je Frans presu jedan od članova vojnog saveta koji je tražio da ostane anoniman.

"Suština takve odluke jeste da u budućnosti spreči pojedine Gadafijeve pristalice da na njegovom grobu dođu u hodočašće", rekao je isti izvor.

Prema njegovim rečima, biće učinjeno isto što i s nacističkim diktatorom Adolfom Hitlerom, čije je telo nestalo posle njegovog samoubistva 1945. u njegovom bunkeru u Berlinu.

Gadafijevo telo izloženo je danas u severnom libijskom gradu Misurati, gde su ga obišle hiljade ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: