"Tadić sprovodi naloge sa Zapada"

Čelnici Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova kritikovali su odnos predsednika Srbije Borisa Tadića prema "nasilju" NATO-a nad Srbima na severu.

Izvor: Beta

Subota, 22.10.2011.

13:10

Default images

Oni su ocenili da je njegovo ponašanje u službi "sprovođenja naloga Zapada" - da se i u tom delu pokrajine uspostavi albanska vlast.

"To je ključni uslov da EU i SAD aktuelnoj vlasti u Beogradu pruže svesrdnu pomoć u izbornoj borbi za još jedan mandat koji je Borisu Tadiću daleko bitniji od očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije", ocenjuje SNV.

U saopštenju se dodaje da Srbiji, osim zahuktale ekonomske krize i sve većeg broja nezaposlenih, gladnih i beskućnika, prete i "namere separatista da je teritorijalno svedu na prostor od Beograda do Stepojevca".

"To je najočiglednije u Tadićevoj poruci srpskim liderima na severu Kosova, od kojih arogantno i bez ikakvog konkretnog povoda, traži da 'donose odluke koje se tiču isključivo vitalnih interesa građana i doprinose očuvanju naroda na Kosovu, a ne interesima njihovih stranačkih šefova koji i ovo pitanje dnevno-politički instrumentalizuju u svrhu nekih budućih izbora' ", navodi SNV u saopštenju.

Kritika SNV je upućena i na adresu šefa pregovaračkog tima Borislava Stefanovića koji je, prema mišljenju čelnika Veća, najnovije zaključke odbornika četiri opštine nazvao neostvarivim i politički motivisanim.

To Veće podseća da odbornici te četiri opštine na severu Kosova ne pripadaju samo opozicionim strankama, već i partijama na vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: