Provocirali studente u protestu

Grupa od desetak huligana, od kojih su neki imali i fantomke na glavama, pokušala je da upadne u zgradu Filološkog fakulteta, a na Filozofski su bacili baklju.

Izvor: B92

Subota, 22.10.2011.

22:49

Default images

Ovi mladići su stajali na platou ispred Filozofskog, galamili i provocirali studente. Nastava na Filološkom fakultetu blokirana je od ponedeljka, a na Filozofskom fakultetu od četvrtka.

Jedan student koji je želeo da ostane anoniman, a ne podržava blokadu i nalazi se na platou ispred Filozofskog fakulteta, u telefonskoj izjavi agenciji Beta je rekao da su dva policajca stajala blizu zgrade, ali da nisu reagovali kada je bačena baklja.

On je rekao da je "nekoliko skinhedsa“ upalo u zgradu Filološkog fakulteta, ali da su ih studenti isterali. Taj student je dodao da su skinhedi zatim izašli na plato ispred Filozofskog fakulteta i pozivali predstavnike levičarske organizacije "Marks 21" da izađu i bore se.

Da podsetimo, na Filozofskom fakultetu se nalazi grupa studenata koja, solidarišući se sa kolegama sa Filološkog, od četvrtka blokira nastavu. Studenti ovog fakulteta su se, nezadovoljni dogovorom sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem, na ovaj način pridružili studentima sa Filološkog, koji već šesti dan blokiraju početak semestra.

U javnosti su se pojavile tvrdnje da su protesti studenata instrumentalizovani i da su delo političkih organizacija, i to levičarskih. Slične izjave su stizale i od rektora Kovačevića, a i ministar Žarko Obradović je , gostujući na TV B92, rekao da je organizacija „Marksisti 21“ "javno ozvaničila svoje prisustvo na fakultetu". On se, takođe, zapitao ko stoji iza protesta i koliko ih je, zapravo, sa Filološkog i Filozofskog fakulteta među onima koji štrajkuju.

Ovakve navode, kao i to da je Uprava Filološkog fakulteta ispunila sve zahteve, studentski plenum Filološkog fakulteta je demantovao i najavio da će protest nastaviti dok im se ne ispune zahtevi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: