Kfor utvrđuje punkt na Jagnjenici

Vojnici Kfora večeras su dodatno utvrdili svoj punkt ispred barikade u mestu Jagnjenica na teritoriji opštine Zubin Potok.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2011.

22:52

Default images

Nemački vojnici su, kako javlja izveštač Tanjuga, razvukli dodatnu bodljikavu žicu oko svog punkta, tako da je ova prepreka dostigla visinu od preko dva metara.

Bodljikava žica je razvučena ispred četiri kamiona koji su bili prepreka konvoju Kfora, koji je zaustavljen u Jagnjenici u četvrtak u zoru, a onda ih je Kfor žicom ogradio, pa su sada unutar bezbednosne zone međunarodnih snaga na tom mestu.

Tokom celog dana čula se teška mehanizacija, koja radi na ravnanju i proširenju terena na ovom punktu, gde su postavljeni šatori u kojima su smešteni vojnici. Građani su večeras, i pored jake kiše, ostali na barikadama u Jagnjenici i obližnjem mestu Zupče.
Barikade u Jagnjenici (Tanjug)
Oni dežuraju u automobilima, šatorima, kao i na otvorenom prostoru. Vojnici Kfora i dalje se nalaze oko 150 metara udaljeni od barikade koju su Srbi postavili u selu Zupče, na putnom pravcu Kosovska Mitrovica - Ribariće, takođe ka prelazu Brnjak.

Kfor je u četvrtak ujutro pokušao da ukloni barikadu u Jagnjenici, ali u tome nije uspeo usled mirnog protesta građana i tom prilikom ispalio je suzavac na građane. Kfor je uklonio manju barikadu koja se nalazila ispred mosta koji razdvaja Zupče i susedno Košutovo, rekao je danas novinarima portparol Kfora Uve Novicki.On je kazao da je Kfor tako omogućio saobraćaj mostom koji ide ka albanskom mestu Košutovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: