Proglašenje oslobođenja u Bengaziju

Oslobođenje Libije biće proglašeno sutra u Bengaziju, a ne u glavnom gradu Tripoliju, izjavio je jedan neimenovani predstavnik libijske prelazne vlade.

Izvor: B92

Petak, 21.10.2011.

19:35

Default images

On je dodao da će to učiniti predsednik Prelaznog nacionalnog saveta Mustafa Abdeldžalil.

"Odluka je doneta", rekao je taj anonimni sagovornik agenciji Rojters, saopštivši da će oslobođenje biti proglašeno u gradu koji se doživljava kao kolevka otpora svrgnutom i ubijenom lideru Libije Moameru el Gadafiju.

Rojters navodi da su i drugi predstavnici Saveta potvrdili da je takva odluka doneta, a da proglašenje oslobođenja predstavlja signal zvaničnog pomeranja privremenih vlasti iz Bengazija na Dalekom istoku u Tripoli na zapadu zemlje.

Agencija dodaje da je odluka o mestu proglašenja oslobođenja bila predmet debate i nagađanja od jučerašnjeg ubistva Gadafija. Protesti protiv Gadafijeve vladavine počeli su u Bengaziju u februaru ove godine, podseća Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: