Čaves: Ubistvo Gadafija je sramota

Predsednik Venecuele Ugo Čaves izrazio je bes zbog smrti bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija, nazvavši njegovo ubistvo - sramotom.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.10.2011.

00:56

Default images

"Nažalost, smrt Gadafija je potvrđena. Oni su ga ubili. To je još jedna sramota", rekao je venecuelanski lider novinarima u La Griti, po povratku sa lečenja na Kubi, prenela je agencija AFP.

Čaves je naveo da će se Gadafija sećati čitavog život kao velikog borca, revolucionara i mučenika.

"Najtužnija stvar je da, u svojoj težnji za dominacijom svetom, imperija (Sjedinjene Američke Države) i njeni saveznici pale vatre", naveo je Čaves.
AFP podseća da je Čaves branio Gadafija od početka nemira i protesta protiv njegovog režima u februaru, i da je optuživao NATO da koristi sukob u Libiji za preuzmimanje kontrole nad libijskom naftom.

Venecuelanski predsednik je odbio da prizna novu libijsku vlast i ismevao novog libijskog predstavnika u Ujedinjenim nacijama, nazvavši ga marionetom i statistom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: