Jeremić poziva na mir i uzdržanost

Vuk Jeremić pozvao Kfor i Euleks da se uzdrže od upotrebe sile, a građanima na Kosovu poručio da ne pribegavaju drugim sredstvima osim mirnim demonstracijama.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2011.

12:24

Default images

"Svi, pa i građani na Kosovu imaju pravo da se mirno zalažu za svoje vitalne interese. Zato je važno da građani u svojoj istrajnosti ne pribegavaju drugim sredstvima, sem mirnih", rekao je Jeremić. Šef diplomatije Srbije je pozvao Kfor i Euleks i da poštuju Rezoluciju 1244, plan o šest tačaka i ostala međunarodna dokumenta koja važe na Kosovu.

On je poručio da je Srbija u stalnom kontaktu sa svim međunarodnim činiocima i da će iskoristiti sva diplomatska sredstva kako bi se kriza na Kosovu prevazišla mirnim putem.

Pripadnici Kfora počeli su rano jutros da sprovode najavljenu akciju uklanjanja barikada na prelazu Brnjak, jer juče nije postignut sporazum međunarodnih snaga s predstavnicima četiri srpske opštine na severu Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: