Jeremić: Tadić uskoro u Rusiji

Predsednik Srbije Boris Tadić uskoro će posetiti Rusiju, kada će biti potpisani i ugovori o strateškom partnerstvu dve države.

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.10.2011.

17:21

Default images

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić kaže da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije blisko sarađuje sa ruskim kolegama na organizovanju te posete "prilikom koje će predsednici Srbije i Rusije potpisati i ugovore o strateškom partnerstvu dve države".

"U Rusiji se trenutno institucije pripremaju za izbore i mi u potpunosti razumemo da nije jednostavno naći odgovarajući datum (za posetu Tadića)", rekao je Jeremić.

On je objasnio da je to pitanje samo tehničkog karaktera i naglasio "u najskorije vreme imaćemo uzvratnu državnu posetu predsednika Srbije ruskoj federaciji".

"Očekujemo formalizaciju, potvrdu našeg strateškog partnerstva - potpisivanje ugovora na koji će potpis staviti dva predsednika", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije.

Jeremić je prisustvovao desetom zasedanju Međuvladine komisije za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Ruske Federacije.

Šef srpske diplomatije je prisustvovao potpisivanju protokola sa te sednice, što su učinili resorni ministri Srbije i Rusije Ivica Dačić i Sergej Šojgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: