Pobunjenici sa 1000 vojnika na Sirt

Oko 1.000 vojnika nove libijske vlasti je počelo veliki napad na poslednje uporište snaga lojalnih svrgnutom vođi Moameru Gadafiju - grad Sirt.

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2011.

14:24

Default images

Uz to danas je u potpunosti zauzet grad Bani Valid, pretposlednje uporište Gadafijevih snaga. Posle višenedeljnih borbi Gadafijeve snage su danas dezertirale i grad je pao bez većih okršaja.

Pobunjenici su pre više od dva meseca zauzeli glavni grad i najveći deo Libije. Libijske nove vođe su saopštile da će slaviti pobedu tek pošto zauzmu i Gadafijev rodni grad Sirt, čiji pad će imati simbolički i strateški značaj, pošto će njime uspostaviti kontrolu nad libijskim lukama.

Tada će biti poznato i kada će nova vlast zakazati izbore, kao i to da li se odbegli Moamer Gadafi možda krio u Sirtu ili je i dalje na nepoznatoj adresi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: