Studenti noće na Filološkom

Studenti Filološkog fakulteta u Beogradu ostaće tamo do jutra u isčekivanju novih razgovora sa upravom fakulteta, najavili su studentski predstavnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2011.

20:30

Default images

Slušaonica na Filološkom fakultetu pretvorena je u spavaonicu. Studenti su rešeni da tu ostanu do jutra i novih razgovora sa upravom fakulteta.

"Do jutra se sigurno nećemo povući sa Fakulteta i nadamo se nastavku razgovora sa predstavnicima uprave", kazao je jedan od studentskih delegata, koji je želeo da ostane anoniman.

Filološki Fakultet je blokiran od jutros u sedam sati, predavanja se ne održavaju, ali druge službe rade uobičajeno i niko nije sprečen da uđe na fakultet.
(Beta)
Prema rečima studentskog delegata, blokada fakulteta predstavlja samo novi vid i nastavak ranijih protesta uperenih protiv Ministarstva prosvete zbog visokih školarina i upisne politike, kao i teškog položaja studenata.
(Beta)
Studenti Filološkog, Filozofskog, Arhitektonskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka, kao i studenti Više elektrotehničke škole protestovali su 14. oktobra u centru grada tražeći lakše uslove za upis naredne godine studija, kao i to da školarine ne premašuju visinu tri minimalne mesečne zarade u Srbiji.
(Beta)
Studenti su pristizali i oko 22 sata U strahu da ne budu zaključani u zgradi stajali su na ulazu, ali su od obezbeđenja dobili potvrdu da zgradu fakulteta ipak neće biti zaključati. Studenti su prvi put sa istim zahtevima protestovali 6. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: