Dnevnik: Radikalizacija štrajka

Zaposleni u štampariji holding Dnevnik saopštili su da su "prinuđeni da radikalizuju" proteste.

Izvor: Beta

Subota, 15.10.2011.

13:00

Default images

Oni su optužili pokrajinske vlasti koje su osnivači holdinga da nisu ispunili data obećanja.

Štrajkači su u saopštenju naveli da će o oblicima radikalizacije protesta javnost biti naknadno obaveštena.

Zaposleni traže da se utvrde rokovi za rešavanje njihovih problema, kao i da se utvrdi odgovornost rukovodstva holdinga Dnevnik za do sada učinjene propuste.

"Menadžment prima zaradu za razliku od zaposlenih", navodi se u saopštenju i podseća da zaposleni koji su u štrajku nisu primili zaradu za 2010. godinu, iako su je ostali zaposleni u preduzeću dobili.

Štrajk dela zaposlenih u štampariji počeo je u julu ove godine, nakon čega su štrajkači dobili otkaze. Inspekcija rada je te otkaze potom proglasila nezakonitim i radnici su vraćeni na posao, ali su nastavili da štrajkuju.

Štrajkači zahtevaju da im se uplate zarade, koje im nisu uplaćene zbog štrajka. Oni traže i da im se isplati zaostalih 11 zarada, kao i zdravstveno osiguranje.

Oni su optužili rukovodstvo holdinga da nije želelo da pregovara s njima, da su im pretili, vređali ih i onemogućavali ih u štrajku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: