Preko granice s Grčkom samo peške

Od jutros u 6 sati svi granični prelazi između Makedonije i Grčke su zatvoreni, a tako će biti i narednih 10 dana, koliko će trajati štrajk grčkih carinika.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2011.

09:07

Default images

Ukoliko u narednih deset dana planirate da putujete kolima u Grčku, prethodno se dobro informišite o stanju na granici s Makedonijom.

Saobraćaj preko tih prelaza neće funkcionisati, a propuštaće se samo pešaci. Tako je i ovog jutra, potvrđeno je za Radio B92 iz makedonske granične službe.

Podsetimo, grčki carinici su štrajkovali i prošlog meseca i to tri puta, što je izazvalo potpunu blokadu teretnog saobraćaja. Takođe, grčki carinici nisu radili ni u jeku turističke sezone.

Grčku inače potresa serija štrajkova, od kako je tamošnja vlada najavila nove i rigoroznije mere štednje, kako bi zemlju spasla od bankrotsva. Prema izveštajima agencija danas ne rade zaposleni u metrou u Atini kao i drugom javnom prevozu. Njima su se pridružili i taksi vozači u grčkoj prestonici, dok radnici gradske čistoće ne odnose smeće danima.

Grčko-bugarska granica bez gužve

Portparol bugarske Granične policije Lora Ljubenova rekla je da se trenutno saobraćaj na sva četiri granična prelaza prema Grčkoj odvija bez problema.

Zbog štrajka grčkih carinika, koji su blokirali sve granične prelaze prema Makedoniji, moguće su gužve na prelazu Kulata-Promahona prema Grčkoj koji je udaljen oko 180 kilometara od Sofije.

Grčki carinici nezadovoljni merama štednje svoje vlade stupili su danas u štrajk blokiravši ulazak i izlazak teretnih vozila i putničkih automobila na sva tri granična prelaza prema Makedoniji. Oni će u narednih 10 dana propuštati samo pešake.

Između Bugarske i Grčke, koje su članice Evropske unije ne postoji carinska kontrola.

Za vozače iz Srbije koji žele da uđu ili izađu iz Grčke do 24. oktobra jedina su alterntiva bugarsko-grčki prelazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: