Niš: Kliničkom centru 3 inkubatora

Niški Klinički centar dobio je 3 nova inkubatora, a u decembru stiže još jedan. Donatori, ovoga puta, su Komercijalna banka AD i Ministarstvo pravde.

Izvor: B92

Petak, 14.10.2011.

16:20

Default images

V.d. direktora Kliničkog centra Borislav Kamenov zahvalio je Fondu B92 na pokretanju akcije „Bitka za bebe“ i donatorima koji se, zajedno sa lekarima, bore za život najmlađih.

Inkubatori u ovoj zdravstvenoj ustanovi stari su i do 30 godina, a realna potreba je bar 10 novih.

"Imamo dosta inkubatora, ali su mnogi jako stari i gotovo neupotrebljivi. Mi ispunjavamo neke standarde, ali je oprema jako stara", kaže Borislav Kamenov, v.d. direktora Kliničkog centra Niš.

„Najtoplija zahvalnost Fondu B92 i Komercijalnoj banci AD Beograd za iskazanu brigu za budućnost, za ljubav prema najmlađima čiji je život ugrožen, za pogled životu u oči koji vraća nadu. Bitka za bebe u zemlji u kojoj se toliko malo rađa je najvažnija bitka koja mora da se dobije. Oni koji ovakve bitke predvode promovišu ljudsku sreću i obezbeđuju sebi značajno mesto u istoriji svoga naroda. U ime tek rođenih kojima vi pomažete, želimo vam puno sreće i uspeha u radu“, rekao je dr Kamenov.

Na Ginekološko-akušersku kliniku stigla su dva nova inkubatora, a u decembru će stići još jedan, transportni, koji je u izradi.

Do sada se iz Niša nije javila nijedna kompanija kao donator, a za ova tri inkubatora, Komercijalna banka AD donirala je skoro 40.000 evra.

"Mi se osećamo kao niška kompanija, imamo preko 250 ekspozitura. Kada smo čuli kakvo je stanje u Nišu, znali smo da moramo da pomognemo", ističe Goran Milićević, izvršni direktor marketinga Komercijalne banke.

Kako kaže, život beba najveći je društveni kapital koji treba da čuvamo i u koji svi moramo da ulažemo.

„Komercijalna banka na ovaj način želi da pomogne svim bebama kojima će ovi inkubatori biti spas i ’prva kuća’ u budućem, nadamo se, dugom i srećnom životu. Izuzetan je osećaj i samo saznanje da ste direktno pomogli u spasavanju ljudskih života. Voleli bismo da se još više donatora priključi akciji ’Bitka za bebe’, kako bi se što pre rešio ovaj gorući problem", rekao je Milićević.

On je dodao da se ta banka već 40 godina trudi da svojim radom poveća kvalitet života ljudi, te da ovu donaciju ne posmatra kao humanitarni gest, već kao dužnost da, kao najveća banka u Srbiji, pomogne najmlađe i najugroženije sugrađane.

Za kratko vreme, u akciji „Bitka za bebe“ prikupljen je novac za 80 inkubatora, pa je u planu da se, umesto planiranih stotinu, podeli 130 novih inkubatora. To bi trebalo znatno da poboljša stanje u zdravstvenim ustanovama u celoj Srbiji.

"Ne postoji nijedno mesto gde uopšte nema inkubatora, ali bio sam na mestima gde ih ima četiri, od kojih dva ne rade, ali se ipak koriste", navodi Veran Matić, direktor Upravnog odbora Fonda B92.

I Dečja interna klinika u Nišu dobila je jedan inkubator, kao donaciju Ministarstva pravde.

Na sajtu www.bitkazabebe.rs građani mogu da glasaju za kompanije za koje veruju da mogu da spasu ljudski život. Na taj način, građani biraju kompanije heroje i pozivaju ih da daju svoj doprinos u ovoj života vrednoj bici.

„Bitka za bebe“ svakim danom ima sve više hrabrih ljudi koji svojim aktivnostima pomažu malim herojima da svakoga dana pobeđuju u borbi za život.

Borbena dejstva ne jenjavaju!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: