PSS: MUP podvaljuje

Policijski sindikat Srbije optužio MUP za pokušaj obmanjivanja javnosti i razbijanje štrajka zbog saopštenja da je postignut sporazum s drugim sindikatom.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2011.

15:29

Default images

"Štrajk, koji je počeo pre četiri dana, trajaće do ispunjenja svih zahteva PSS-a", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik tog sindikata Veljko Mijailović.

Mijailović je istakao da će Policijski sindikat, ako MUP nastavi da iznošenjem neistina i demagoških rešenja, svako dalje pregovaranje o prekidu štrajka sa drugim sindikatima smatrati kao namerno opstruisanje socijalnog dijaloga.

"To za posledicu može imati radikalizaciju štrajka koji nikome ne ide u prilog, posebno onima koji se javno deklarišu za nosioce ideja socijalne pravde", naveo je Mijailović.

On je rekao da je PSS iznenađen današnjim "tajnim" sastankom ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i Nezavisnog sindikata policije, koji nije podžao štrajk, i posle kojeg je javnost obaveštena da je postignut dogovor "u cilju prevazilaženja problema sa materijalnim i društvenim položajem policijskih službenika".

"Policijski sindikat Srbije nije i nikada neće pristati na kompromisna rešenja između poslodavca i sindikata koja bi išla na štetu zaposlenih, posebno 'tajnim' dogovorima, a saopštenje o postignutom dogovoru smatramo ništavim", naveo je Mijailović.

MUP je ranije danas saopštio da se Dačić sastao sa Nezavisnim sindikatom policije i da je dogovoreno da se nastavi sa dinamikom isplate novčane pomoći i da se najkasnije do novembra završi rad na sistematizaciji radnih mesta u MUP-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: