Tajni dogovori za rušenje barikada

Predstavnici Kfora i Euleksa razgovarali su u utorak uveče o operativnom planu za uklanjanje barikada, saznaje "Blic".

Izvor: Blic

Četvrtak, 13.10.2011.

09:03

Default images

Navodno je taj sastanak održan u najužem sastavu.

Izvor "Blica" tvrdi da na tom sastanku ipak nije postignut jedinstven stav o tome na koju bi se barikadu trebalo koncentrisati ukoliko se krene na njihovo rušenje.

Prema tvrdnjama tog izvora, Euleksova struja naklonjenija je Prištini i smatra da bi provera reakcije lokalnih Srba trebalo da bude na mostu koji deli severnu i južnu Mitrovicu. S druge strane, Kfor ne želi da ulazi u sukob s lokalnim stanovništvom.

U okviru Euleksa, sa stavom da treba rušiti barikade prednjače francuski službenici Euleksa, dok je britanska struja naklonjenija političkom dogovoru.

"Euleks treba da pruži podršku uklanjanju, odnosno obezbedi javni red i mir, a na Kforu je da upotrebi mašineriju za uklanjanje", kaže sagovornik "Blica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: