File u Beogradu, slede razgovori

Evropski komesar za proširenje Štefan File doputovao je u Beograd, gde će srpskim zvaničnicima predstaviti izveštaj EK o napretku Srbije u evrointegracijama.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2011.

21:34

Default images

Razgovor će se voditi i o predlogu EK da Srbija dobije status kandidata.

File će sutra razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, predsednicom Skupštine Slavicom Đukić-Dejanović a obratiće se i članovima Saveta za evropske integracije kojim će predsedavati premijer Mirko Cvetković.

Evropski komesar za proširenje takođe će učestvovati na sutrašnjem beogradskom sastanku Igmanske inicijative pod nazivom "Evropska perspektiva, saradnja i stabilnost regiona".

Sastanak će okupiti lidere regiona, pored predsednika Srbije Tadića, u njegovom radu učestvovaće i predsednici Hrvatske i Crne Gore, Ivo Josipović i Filip Vujanović i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

Pored izveštaja EK o napretku Srbije u evrointegracijama, File će sutra razgovarati sa srpskim zvaničnicima i o koracima koji državi predstoje kako bi otpočela proces pregovora o članstvu u EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: