Ukidanje blokada uslov za EU

Ukidanje blokada na administrativnim prelazima na severu Kosova jeste uslov za dobijanje datuma pregovora, ocenili za B92 Ognjen Pribićević i Đorđe Vukadinović.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.10.2011.

18:12

Default images

Iako je dobra vest da je Srbija dobila preporuku za dobijanje statusa kandidata za članstvo u EU, ispunjavanje uslova, kako smatraju sagovornici Ljubice Gojgić, biće teško.

Bivši ambasador Srbije u Nemačkoj Ognjen Pribićević smatra da smo suočeni sa ozbiljnim uslovima.

Đorđe Vukadinović, urednik "Nove srpske političke misli", ističe da je reč o zašećerenim uslovima koje je donela Angela Merkel.

Vukadinović ocenjuje da će barikade na prelazima na severu Kosova biti uklonjene i da Srbija očekuje neku vrstu kompenzacije.

"Pošto je Briselu bitno da ostanemo na evropskom putu, a to je bitno i Beogradu, verovatno će doći do kompromisa između Brisela i Beograda koji bi trebalo da rezultira dobijanjem kandidature bez datuma pregovora", smatra Vukadinović.

Obojica sagovornika ističu da od dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU neće zavisiti i datum raspisivanja izbora, kao ni ishod glasanja.

Po njima, stvari koje će presudno uticati na glasače u narednoj izbornoj trci biće standard građana, borba protiv korupcije i nivo ličnog nezadovoljstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: