Policija nastavlja štrajk

Policijski sindikat Srbije nastaviće i sutra štrajk, jer na sastanku s predstavnicima MUP-a nije postignut dogovor o sindikalnim zahtevima.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 12.10.2011.

17:47

Default images

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je da bi u petak trebalo da bude održan sastanak predstavnika MUP-a i načelnika policijskih uprava o primeni Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u tom ministarstvu, što je jedan od zahteva sindikata.

"Ima napretka, ali ne prekidamo štrajk dok ne dobijemo garancije da će Vlada Srbije usvojiti i predložiti izmene Zakona o policiji", rekao je on i dodao da bi taj zakon mogao da bude u parlamentu 18. oktobra.

Policijski sindikat Srbije traži poboljšanje socijalnog položaja zaposlenih u MUP-u i bolje uslove rada u tom ministarstvu.

Sindikat je u ponedeljak ujutro počeo generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada od 30 odsto.

Tokom štrajka, izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata obavlja se samo u hitnim slučajevima, a smanjenim kapacitetom rade granični prelazi.

Policija, kako je najavljeno, izlazi samo na hitne intervencije, a inspektori izlaze na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Policijski sindikat Srbije tvrdi da ima 15.000 članova.

Dačić najavio da će obići sve policijske stanice

Ivica Daèiæ (Tanjug, arhiv)
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obišao je policijske stanice u Vršcu, Kovačici, Alibunaru, Plandištu, Beloj Crkvi, Kovinu...

Dačić je rekao da će pokušati da sa rukovodstvom policije obiđe sve policijske stanice u Srbiji, i najavio pomoć u opremanju i rešavanju drugih problema u policijskim stanicama na području pančevačke Policijske uprave.

"Ministri i rukovodstvo policije posećuju obično sedišta, odnosno Policijske uprave, a u nekim policijskim stanicama se i najstariji ne sećaju da je neki ministar došao kod njih", rekao je on.

Dačić je objasnio da je cilj njegovih poseta da se vidi kako i u kojim uslovima se radi i na koji način može da se pomogne da policija bolje obavlja svoju Ustavom i zakonom utvrđenu funkciju - "da bude u pravom smislu reči- servis građana".

Ministar je rekao da je cilj posete i da se pomogne u rešavanju svih materijalno-tehničkih problema koji postoje, jer su policijske stanice uglavnom opremane u davno vreme.
"Potrebno je i novo opremanje i poneka rekonstrukcija objekata i bez toga naša policija ne moze da drži korak u borbi protiv kriminala", rekao je Dačić, a saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: