Čopor pasa napao trudnicu

Za manje od 24 sata u Beogradu su psi napali dve osobe trogodišnju devojčicu i trudnicu. Grad će se intenzivnije baviti problemom pasa lutalica.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 12.10.2011.

14:55

Default images

To je potvrdio i sekretar za Komunalne i stambene poslove Predrag Petrović.

Trudnica koju je napao čopor pasa nije povređena, oseća se dobro, ali je doživela veliki stres, rekao je Petrović na konferenciji za novinare u parku u ulici Grčića Milenka, gde se napad desio.

Petrović je istako da grad neće odustati od zacrtane politike ni kada je u pitanju kontrola vlasničkih pasa, i poručio da će se insistirati na povećanju kaznene politike i njenom hitnom sprovođenju.

Vlasnici treba da poštuju nedavno usvojenju Odluku o držanju kućnih ljubimaca na teritoriji grada Beograda, a grad će nastaviti sa projektima

Pre manje od 24 sata, na Karaburmi je staford terijer napao trogodišnju devojčicu i odgrizao joj uvo. Taj pas nije bio lutalica, ali je izleteo iz dvorišta i nasrnuo na devojčicu koja se u utorak po podne sa bakom vraćala iz vrtića

Povređena devojčica je operisana i lekari su uspeli da joj prišiju uvo.

Vlasnik staforda koji je napao devojčicu je priveden, dok je pas prebačen u kafileriju u Ovči na posmatranje.

I pas koji je u čoporu napao trudnicu biće u karantinu u Ovči, a analize će u narednih nekoliko dana pokazati da li je zaražen besnilom.

U Upravi za veterinu, međutim kažu da nisu u mogućnosti da od kuće do kuće kontrolišu vlasnike pasa.

"Da ulazite nekome u domacinstvo i stan prosto nije moguće. Kontroliše se na javnim površinama u parkovima, prilikok šetnji, izvođenjima kućnih ljubimaca u šetnju, ali da ulazite nekome u stan prosto ne vidim mogućnost da to bilo koja inspekcija to radi osim policije ako neku prijavi, ako neko prijavi da ga uznemirava kućni ljubimac njegovog komšije ili na ulici" , kaže Sanja Čelebićanin iz Uprave za veterinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: