Dačić se nada okončanju štrajka

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da očekuje da se ubrzo završi štrajk Policijskog sindikata Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 11.10.2011.

14:32

Default images

"Očekujem brz završetak štrajka, a osnovno radničko pravo je da štrajkuju i ne vidim u tome ništa alarmantno", rekao je Dačić.

Prema rečima ministra, nije sve u rukama MUP, jer su brojna pitanja u domenu radnog prava.

Dačić je dodao da se nada da će ona biti rešena u dogledno vreme i na zadovoljstvo svih strana, napominjući da u policiji ima dosta sindikata.

Ministar je ukazao da postoje tri vrste problema i kao najznačajniji naveo primenu posebnog kolektivnog ugovora, dodajući da će oni koji ga ne poštuju, snositi sankcije.

"Drugo pitanje je pitanje zakona o policiji, dok se treće pitanje odnosi na svakodnevne probleme, među kojima je bolja opremljenost, uslovi rada...", rekao je Dačić i napomenuo da je za prethodne tri godine dosta urađeno.

"Trudim se da radim svoj posao na najbolji mogući nčin, odnosno, insistiram na primeni kolektivnog ugovora", zaključio je ministar Dačić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: