Atina zatrpana smećem zbog štrajka

Javni transport u Atini potpuno paralisan. Atina zatrpana smećem, pošto radnici gradske čistoće štrajkuju već osmi dan zbog odluke da im se smanje plate.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.10.2011.

13:13

Default images

Sindikat zaposlenih u metrou, autobuskom i tramvajskom prevozu stupili su u 24-časovni štrajk u znak protesta zbog mera štednje koje sprovodi vlada kako bi smanjila ogromni deficit u državnom budžetu.

U sindikatima se najavljuje da će zaposleni u javnom prevozu po podne održati protestni miting u centru Atine.

Istovremeno, sindikalne konfederacije koje okupljaju zaposlene u javnom i privatnom sektoru najavile su generalni štrajk 19. oktobra, javlja francuska agencija AFP.

Najnoviji talas štrajkova zahvatio je Grčku posle odluke vlade da poveća poreze na imovinu i najave da će do kraja godine biti otpušteno 30.000 zaposlenih u javnom sektoru.

Vlada, međutim, na taj način pokušava da poveća prihode i smanji deficit u državnoj kasi, pošto je to jedan od preduslova da bi se od međunarodnih finansijskih institucija dobila nova tranša kredita od osam milijardi evra. U protivnom Grčkoj preti bakrotstvo.

U Atini inače boravi delegacija Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda, grčkih kreditora, koja treba da oceni finansijsku situaciju u zemlji pre odluke o davanju novog kredita Atini koja se očekuje krajem oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: