Deo ministarstva ne sluša Dačića?

Članovi Policijskog sindikata Srbije počeli jutros štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada. Delovi MUP ignorišu ministra, kažu u PSS-u.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.10.2011.

09:28

Default images

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je za B92 da taj sindikat nema nesporazume sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, s kojim su saglasnost postigli i pre tri meseca.

On je dodao da je i "ministar bio iznenađen činjenicom" da ga "određene strukture" u ministarstvu unutrašnjih poslova ne slušaju.

"Te strukture postoje u samom središtu Ministarstva, a zatim se reflektuju na niže nivoe, gde načelnici ne izvršavaju naloge ministra. Neke od depeši koje je ministar poslao su jednostavno ignorisane", rekao je Mijailović.

Od ministra policije B92 nije uspeo da dobije odgovor da pitanje da li će prihvatiti zahteve štrajkača. Inače, pregovori Policijskog sindikata i ministra biće nastavljeni u 17 časova. A ukoliko budu ispunjeni zahtevi PSS-a, može doći do zamrzavanja štrajka, rekao je Mijailović.

Policijsko poštovanje minimuma rada podrazumeva da će se obavljati samo hitne intervencije, dok će granični prelazi raditi sa smanjenim kapacitetom, a lične karte, pasoši i druga dokumenta izdavaće se samo za hitne slučajeve.

Štrajk je usledio nakon neuspelih razgovora članova Policijskog sindikata Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića o ispunjenju zahteva policajaca.

"Vlada je ta koja treba da vodi računa o svim svojim potpisanim obabavezama i da vodi računa o primeni zakona. Ako se vi ponašate neozbiljno i ako policajci nisu dobili svoju uniformu jako dugo i ako je ta uniforma lošeg kvaliteta, postoji mogućnost da se drastično naruši zdravlje radnika- ne znam ko o tome treba da vodi računa", kazao je Mijailović.

Sindikat traži poboljšanje finansijskog i socijalnog statusa svih zaposlenih u MUP-u, novu sistematizaciju, primenu Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, izmenu i dopunu Zakona o policiji i novu uniformu i opremu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: