Sparks: Deblokadu rešiti dijalogom

Zamenik šefa Euleksa Endi Sparks rekao je da probleme na severu Kosova i deblokadu puteva treba rešavati političkim sredstvima.

Izvor: Tanjug

Subota, 08.10.2011.

23:26

Default images

"Deblokada puteva traži rešenja", kazao je Sparks novinarima u Peći, gde je sa šefom Međunarodne civilne kancelarije Piterom Fejtom prisustvovao aktivnostima promovisanja i očuvanja kulturnog nasleđa.

"Danas je kišovito, hladno vreme i zaista mi je žao ljudi koji stoje u blizini barikada. Mislim da se plaše za svoju budućnost, ali poručujem im da ne moraju da brinu o njoj, jer vladavina zakona će biti u funkciji u bilo kom delu Kosova i radujemo se uspostavljanju zakona i na severu", rekao je Sparks.

Za razliku od ovog britanskog diplomate, ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi je upozorio da kosovske institucije, u saradnji sa Kforom i Eeuleksom, rade na razvoju plana akcije za uklanjanje barikada na putevima severa.

U intervjuu za prištinski list "Epoka e re", Redžepi je rekao da je uklanjanje barikada "kao fizički akt izvodljiv", ali da je potrebno napraviti neke kalkulacije o stanju nakon eventualne akcije. On je najavio da će kosovski carinici uskoro koristiti puteve kako bi odlazili na carinske tačke.

"Ako budemo spremni da uklonimo barikade, uskoro će se kosovska policija i carinski službenici kretati putevima”, rekao je Redžepi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: