MUP proverava gde su Pikasove slike

Srpska policija u saradnji sa švajcarskim kolegama proverava da li su dve ukradene slike Pabla Pikasa, vredne više miliona dolara, u Srbiji.

Izvor: Tanjug

Subota, 08.10.2011.

18:48

Default images

Te dve slike nisu u posedu srpske policije, koja očekuje da će u narednim danima proveriti informaciju da li su dva Pikasova dela u Srbiji, navode u MUP-u i ističu da policija intenzivno sarađuje i s nadležnim švajcarskim tužiocem.

Švajcarska TV stanica SF javila je da su dva Pikosava platna u ulju u Srbiji, prenoseći izjavu tužioca kantona Švic Šarla Feslera da su slike "na sigurnoj lokaciji".

Fesler je za televiziju SF rekao da je Švajcarska podnela zahtev Srbiji da slike budu vraćene, ali nije otkrio gde se platna nalaze, kao ni informaciju o mogućim počiniocima, preneo je AP.

Dela slavnog španskog slikara "Glava konja" (1962) i "Staklo i krčag" (1944) ukradene su sa izložbe u malom gradu Fefikonu, u blizini Ciriha, u februaru 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: