Vidić u Zvezdi, makar i na filmu

Posle filma "Šišanje", koji se bavio pričom o fudbalskim navijačima, ta tematika ponovo će se naći na velikom platnu. Ovoga puta reditelj je Srđa Anđelić.

Izvor: B92

Subota, 08.10.2011.

19:02

Default images

U debitantskom ostvarenju, on se ne bavi društveno-političkim dešavanjima, već prenosi priču o dečaku koji bi sve dao da za Crvenu zvezdu ponovo zaigra njegov idol Nemanja Vidić.

"Citiraću vam repliku glavne junakinje. Ona kaže - ja nisam ni znala da je ovo ljubavni film plus jurnjava!", kaže reditelj Srđa Anđelić.

U toj tipično muškoj priči o fudbalu, u kojoj sedamnaestogodišnji navijač Crvene zvezde u svoj omiljeni klub želi da vrati legendarnog Nemanju Vidića, slučajno zaluta i jedna devojka. Baš kao i junakinja koju igra tako se i Ana Konjović, studentkinja produkcije, neplanirano našla ispred kamere.

"Ono što nju najviše zanima u ovoj celoj priči sa navijačima je to što ona u tome nalazi inspiraciju za svoj film, nalazi glavnog lika u filmu, Malog, i zaljubljuje se u njega, tako da to u jednom periodu njenog života postaje njena fascinacija i nešto čime ona počinje da se bavi i u tom smislu je ona povezana sa muškim delom ove priče", rekla je glumica Ana Konjović.

Anin partner u filmu preko Fejsbuka pokreće akciju kako bi Vidića iz Mančester junajteda vratio u Crvenu zvezdu. Pošto ne može da ga gleda uživo, pada u depresiju i počinje da sakuplja novac kako bi svog junaka vratio u zemlju.

"Nije film o navijanju, nema nikakve veze sa društvenom situacijom, sa insajderima i tim stvarima nego je on sticajem okolnosti fubalski navijač. Meni je bilo interesantno da tu ikonografiju upotrebimo za melodramu", kaže Anđelić.

Iako je reč o fiktivnoj priči, situacija u srpskom fudbalu malo se reflektovala i na temu filma.

"Posledica lošeg stanja u fudbalu je to što u klincima raste neki bunt i neka želja da bude bolje u fudbalu, da imaju šta da gledaju, da imaju na šta da se lože, za koga da navijaju kada je sve prodato namešteno i glupo. Kada fudbaleri odlaze posle godinu dana u inostranstvo i nije neki gušt", rekao je glumac Nebojša Glogovac.

Inače Srđa Anđelić nije slučajno izabrao baš Vidića za glavnog heroja. Kako kaže, Nemanja ne prigovara sudiji, ne previja se na terenu, izbegava medije. Takve junake voleo je kad je bio mali, a sad kada je odrastao retko sreće takve ljude, pa je rešio da o jednom takvom snimi film.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: